Even Voorstellen...


Home
Bevrijd jezelf
Je kunt een ander niets leren.
Je kunt hem alleen helpen het in zichzelf te vinden.
Galileo

Mijn naam is Jeannette Stengs-Smits (1958) woon in Bakkum gemeente Castricum, ben getrouwd en heb 3 (volwassen) kinderen en ben inmiddels doorgeschoven naar de volgende generatie vanwege een lieve kleinkinderen. Tevens ben ik al 38 jaar met veel liefde en plezier werkzaam in de Gezondheidszorg. Vanaf juni 2005 ben ik mijn eigen praktijk begonnen en me meer gaan richten op het overdragen van vele zijnsgerichte werkvormen zoals: Reiki, Transcendente Diepte Meditatie, workshops van Byron Katie en persoonlijke begeleiding aan clienten.

In 1996 kwam ik in contact met Reiki. Dit is voor mij het begin geweest om te ervaren en te doorleven wie ik nu werkelijk ben. Op advies van een vriendin heb ik me ingeschreven voor een Reiki I cursus, aangezien ik in een moeilijke fase van het leven zat. Ik was in die tijd erg geïdentificeerd met allerlei gedachten, dat ik niet meetelde en dat ik niet belangrijk genoeg was en trok me steeds meer terug in mezelf en onbewust bouwde ik een muur van bescherming om me heen. Ik was de weg van vreugde en liefde kwijtgeraakt. Dus ging dus op zoek naar de keerzijde van dat (ongelukkige) deel in mij. Gelukkig diende die omkering zich vanzelf aan, door mezelf in te schrijven voor de Reiki cursus. Tijdens de Reiki cursus gebeurde er zoveel, ik kon er geen woorden aan geven. Er brak iets in mij, de opgebouwde muur in mijzelf, brokkelde stukje bij stukje weer af en durfde weer vertrouwen, zachtheid en kwetsbaarheid toe te laten in dagelijkse leven.

Waarbij ik ook zo sterk, de kracht van de Levensenergie ofwel Reiki ervaarde. Wat gepaard ging met golven van liefde, emotie en het van het even niet te weten hoe nu verder. Maar vele aspecten worden door Reiki weer dieper gevoeld zodat de volgende stap om weer "Heel te worden" zich vanzelf aandienden. Aangezien Reiki een Holistische werking heeft voor de mens. Daarna ben ik nog vele cursussen zelf gaan volgen en doorleven zodat mijn levensenergie ook daadwerkelijk vanuit de diepere Bron weer kon gaan stromen. Dat is volgens mij de Essentie van het Leven, de verbinding met onze eigen Innerlijke Kracht. Tevens ben ik dankbaar, dat ik het Reiki Masterschap nu zelf mag uitdragen.

                                Tijdens een ceremonie op studiereis in Japan                                            

 
Als Reiki Master, TDM leraar en Innerlijk Kind / Psychosociaal Therapeut, geef ik TDM meditatie cursussen en Reiki cursussen-verdiepingsdagen, behandelingen & individuele sessies in mijn eigen praktijk in Bakkum (Castricum).

De opleidingen; Innerlijk Kind Therapeut, (2000) Zijnsgerichte Essentie training (2002) en Holistische Reiki therapeut, Reiki Masterschap (2005) heb ik volbracht op het Helios & Reiki en Groei Centrum in Heerde. Tevens ben ik nu zelf, naast mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk ook al vele jaren werkzaam op het Helios centrum.

Indien je je zelf het geschenk van Reiki geeft, kies dan voor een Reiki Master, die lid is van the Reiki Alliance. Zodat u zeker weet, dat de cursus en inwijdingen, puur en zuiver worden overgedragen. Ik werk volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki en ben aangesloten bij de Reiki Alliance, het internationale verband van traditionele Reiki Masters. www.reikialliance.com

In 2007 heb ik de technieken geleerd van de Siddhi-yoga, die ik met veel vreugde beoefen. In maart 2010 heb ik de twee jarige HBO opleiding afgerond bij Hilda Postma, voor Transcendente Diepte Meditatie leraar. Hilda is 25 jaar zeer actief is geweest binnen de TM organisatie maar besloot in 2010 uit de TM organisatie te stappen en de TDM zelfstandig te gaan neerzetten. Zodat mediteren meer toegankelijk werd voor vele mensen. Voor meer info www.tdm-meditatie.nl

Sinds 2013 ben ik erkend Natuurgeneeskundig Therapeut aangesloten bij de BATC en sinds 2016 ook als Psychosociaal Therapeut, geregistreerd in het RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorgen en aangesloten bij de VBAG. Alle individuele sessies kunt u declareren en worden (deels) vergoed door de Zorgverzekering (aanvullende verzekering) onder Alternatieve geneeswijze. Kijk voor meer informatie op Vergelijk en Kies of neem even contact met mij op. Ik kijk er naar uit om je te "Ont-Moeten".

 

                                                                                                      Jeannette


 
Een warme groet van mij, Jeannette Stengs-Smits
tel. 0251-657580/06-30016054

Reiki Master
Mindfulness & TDM Meditatie leraar
Innerlijk Kind & Natuurgeneeskundig Psychosociaal Therapeut

RBCZ nr - 912199 R
AGB code - 90/048350

AGB praktijkcode - 90/56914

VBAG nr - 21606007
BATC nr - BR-02010